Така регистрираните с COVID-19 в България стават общо 242.

Новите случаи в София са 16, един в Сливен, като това е новият град, в който е установена заразата. Освен това са регистрирани два нови случая в Пловдив, един в Плевен и двама са в Благоевград, обобщи председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

„Новите случаи в София нямат нищо общо по между си. Заразените не са контактни лица. Някои от тях са служители в Пета градска болница. В Сливен, Пловдив и Плевен случаите също нямат нищо общо помежду си“, констатира ген. Мутафчийски. Той отчете още, че четирима са вече излекуваните пациенти.

Според ген. Мутафчийски в страната все още плавно се катери скалата на заболеваемостта, благодарение на рестриктивните мерки. Той смята, че ако тези темпове се запазят, в края на май можем да очакваме намаляване на случаите.

Беше отчетено също, че не е необходимо да се прави масово тестване на населението. „Когато премине това, може да направим проучване колко хора са го преболедували“, каза ген. Мутафчийски. Очаква се до 4-5 седмици да бъде намерен и надежден бърз тест.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече