Организира утре болница „Надежда“.

На 24-ти април 2020 г., от 11:00 часа болница „Надежда“ ще проведе уебинар под надслов „Ние пазим вас“, съобщиха днес от здравното заведение. В уебинара ще участва д-р Георги Стаменов (на снимката), специалист по асистирана репродукция. На живо във Facebook страницата на МБАЛ „Надежда“ той ще отговаря на въпроси на пациенти с репродуктивни затруднения, ще разгледа в детайли издадената заповед на здравното министерство и ще дискутира казусите, свързани с асистираната репродукция по време на пандемия.

Ние в болница „Надежда“ знаем, че в тази извънредна обстановка тревогите, свързани с лечението на двойки с репродуктивни проблеми са много. Знаем, колко големи са мечтите им за дете и какви емоции носи всяка обща крачка към постигането й. Но настоящата извънредна ситуация налага извънредни мерки, които касаят на първо място здравето и безопасността именно на тези двойки, на останалите пациенти в лечебните заведения и на медицинските екипи, които се грижат за тях. Това отбелязват от здравното заведение.

Оттам информират, че във връзка със заповед №РД-01-228/21.04.2020г. на министъра на здравеопазването за ограничаване на част от дейностите по асистирана репродукция по време на пандемия, болница „Надежда“ работи в тези рамки, още от началото на обявеното на извънредно положение.

На 6 април изпратихме становище до Министерство на здравеопазването, в което споделяме тези мерки, допълват от болницата.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече