Инициативата е по случай Международния ден на сестринството.

По случай Международния ден на сестринството – 12-ти май, БАПЗГ ще предостави възможност на специалистите по здравни грижи да си изберат по един безплатен курс за дистанционно продължаващо обучение, от платените курсове, които осигурява Асоциацията. Всеки редовен член на БАПЗГ може да направи своя избор в рамките на три месеца – през май, юни и юли. Това съобщиха от организацията днес. Мотивираните да надградят своите знания професионалисти имат възможност да избират от 19 курса: „Разпознаване симптомите на насилие“ (I-ва и II-ра част), „Наставничество в сестринството“, „Дигитални технологии в образната диагностика“, „Промоция на здраве. Здравно обучение“, „Конфликти в здравеопазването“, „Управление на човешките ресурси в здравните грижи“, „Оценка на качеството на здравните услуги - подходи, методи и техники“, „Организиране и управление на процеса на здравно възпитание в ранна детска възраст“, „Сестрински грижи“ при трансмисивни (вектор преносими) инфекции“, „Профилактика на рака на маточната шийка - роля на акушерката“, „Палиативни грижи“. Цената на изброените курсове варира между 18.00 лв. и 34.00 лв.

БАПЗГ е осигурила за своите членове и 7 безплатни курса за дистанционно обучение, за които могат да се записват целогодишно: „Помощни технологии - технически помощни средства“, „Технически помощни средства при различни видове увреждания“, „Комуникация с хора с увреждания“ и др.

Учейки дистанционно, медицинските специалисти пестят време и средства за надграждане на своите знания, без да е необходимо да отсъстват от работа или от вкъщи. За членовете на БАПЗГ всеки курс носи определен брой кредитни точки по Единната кредитна система на БАПЗГ.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече