Отчете тази сутрин проф. Тодор Кантарджиев.

За вчерашния ден новите случаи на коронавирус у нас са 41, от тях в болница са 11, направени са 1450 изследвания. Това съобщи на редовния брифинг проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб, цитиран от БНР.

Постоянното увеличаване на броя на изследванията не води до увеличаване на броя на новооткритите случаи, подчерта проф. Кантарджиев по повод критики, че не се правят изследвания и заради това няма толкова нови случаи на коронавирус. По думите му, лабораторният капацитет за тестове се е увеличил два до три пъти.

„Искам да успокоя обществото, че броят на излекуваните е 42. Отново имаме по-голям брой излекувани от новозаболели“, каза още проф. Кантарджиев.

Общият брой на доказаните случаи е 2372, а активните случаи са 1478. Общо излекуваните са 769.

Осем от вчерашните случаи са в София, 4 от тях са на домашно лечение.

В Пазарджик има 17 нови случая – в завода за авточасти. Много преди откриването на новите случаи са взети мерки. В Благоевград, Кюстендил и Смолян – по 1 случай.

Има и един нов случай на медицински персонал – медицинска сестра от Кнежа.

Пет души са починали – мъж на 78 г. в „Пирогов“ с диабет, мъж и жена в Пазарджик. В Стара Загора с онкологично заболяване е починала 51-годишна жена, един мъж в Ямбол с инсулт, 88-годишен.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече