Това написаха от организацията на Милка Василева.

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) се присъединява към Вашия апел и остро осъжда вандалската проява от страна на посетител в МБАЛ „Св. Иван Рилски“, който си е позволил да счупи копчетата и изтръгне кабелите в един от асансьорите на болницата. С тази своя хулиганска постъпка злосторникът не само е посегнал на обществено имущество в болнично заведение по време на коронавирусната криза, но е показал неуважение към лекуващите и болните в лечебното заведение и е застрашил живота на персонала, пациентите и посетителите. Това написаха от съсловната организация до директора на болницата в Горна Оряховица.

Апелираме служителите на МВР да издирят човека, който е постъпил по този недопустим начин и той да получи адекватно наказание.

Смятаме, че освен глоба, извършителите на подобни вандалски прояви би трябвало да полагат обществено полезен труд в лечебните заведения, за да разберат огромната отговорност, която носят медицинските специалисти за своите пациенти, както и да осъзнаят грешката си, за да не извършват в бъдеще постъпки, които са в ущърб на обществото и общественото здраве, коментираха от БАПЗГ.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече