Многопрофилната болница в Добрич от днес е с ново ръководство, съобщи БНР. Досегашният прокурист на здравното заведение д-р Георги Желязков беше избран за директор, сменени са и членовете на Съвета на директорите. До смяната се стигна, след като министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов констатира множество нарушения в лечебното заведение.

Смесване на потоците от положителни, отрицателни и съмнителни за коронавирус пациенти, свободен достъп на външни лица до отделенията в болницатa, липса на дезинфекция и контрол по спазването на носенето на лични предпазни средства. Това бяхa по-драстичните нарушения в болницата в Добрич, констатирани от здравния министър преди повече от месец.

На проведеното днес Общо събрание на акционерите за нов директор е избран д-р Георги Желязков, в Съвета на директорите влизат началникът на Педиатричното отделение д-р Йовчо Йовев и Лъчезар Карадимов от Министерството на здравеопазването. Мандатът на новоизбраното ръководство е до назначаването на конкурс.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече