Заразени с коронавирус са повече от 25 процента от медиците на първа линия в областната болница в Благоевград, която работи като COVID лечебно заведение. Много от заразените медици имат усложнения, предаде БНР.

Кризата е повече от сериозна, заяви директорът на болницата д-р Огнян Митев.

Всички COVID легла в държавната болница са запълнени, има и много чакащи хора с тежки усложнения в Спешното приемно отделение. Най-сериозният проблем с днешна дата е големият брой заболели медици.

„Не знам… Даже не можем да смогнем вече. Имаме много заболял персонал и то така действащ персонал, 60 човека болни. Повече от 25 процента от активните. Правим всичко възможно да можем, но е изключително трудно, почти невъзможно“, каза д-р Митев.

На медицински съвет се обсъжда изключително сериозната ситуация с недостига на кадри.

Според директора на болницата д-р Огнян Митев моментът за затварянето на всички обекти, които не са жизненоважни, не бива да се отлага повече.

„Пълна карантина, както го направиха в Италия. И аз така мисля, че е наложително вече, защото извън контрол е всичко. Защото това, което се случва с високият ръст на заболели, това, което виждаме в спешно-приемно е пълно, повечето възрастни хора, увредени, в тежко състояние и доста от тях бързо умират“.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече