Капацитетът на COVID-отделенията, разкрити в ямболските лечебни заведения е изчерпан. Все по-остър е недостигът на медицински персонал, предаде БНР. От областната болница призоваха медицинските сестри от учебните заведения да помогнат в критичната ситуация.

С всеки изминал ден се увеличава броят на диагностицираните случаи, но още по тревожна е ситуацията с настаняването на болнично лечение, призна директорът на РЗИ - Ямбол д-р Лиляна Генчева и уточни, че в към момента в 4-те лечебни заведения в областта леглата са общо 95 за неусложнени случаи с коронавирус.

„От които в „Св. Пантелеймон“ от 54, 55 има заети в „Йоан Рилски“, тази седмица сме увеличили с 4 леглата - от 22 имаме 19 заети, в Елхово от 15,14 са заети“, уточни тя.

Заети са и леглата в кардиологичната болница, които са само за техни пациенти.

Най-тежка е ситуацията в областната болница, а натискът към Спешно отделение е изключителен, каза зам.-директорът д-р Валентин Вълчев.

В момента се оборудва фургон, в който пациенти, очакващи резултати от тестове ще бъдат временно настанявани. Очаква се от понеделник в болницата да започне да действа и самостоятелна лаборатория, което ще облекчи донякъде работата на медиците.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече