На 27 ноември във виртуален формат бе поставено началото на Конференцията „2020: Годината на образната диагностика“. Тридневното събитие има за цел да събере на едно място експерти и специализанти в областта на кардиологията, занимаващи се с инвазивната и неинвазивната образна диагностика, както и специалисти от останалите образни методики, намиращи все по-широк кръг на приложение в кардиологията.

Откриването постави доц. Красимира Христова, председател на новосъздадената Българска асоциация по сърдечносъдова образна диагностика. „Последните месеци са наистина месеци на изпитание, които ни дадоха възможност да преосмислим много от нашите ценности и най-вече да направим така, че да бъдем полезни по отношение на работата и обучението на нашите колеги“, сподели доц. Христова и благодари на всички участници, спонсори и лектори. Първата сесия на тема „Мултимодална образна диагностика в условия на спешност и COVID-19“ започна веднага след откриването и постави началото на серия от онлайн лекции, сесии и симпозиуми с висока научна и практическа стойност. Водещи медицински компании също ще представят последните новости в медицинската техника и фармацията.

Научната програма включва целия спектър по отношение на мултимодалната образна диагностика при клапни заболявания, левокамерна и деснокамерна функция, вродени пороци и субклинична оценка на миокардното нарушение.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече