Благоевградската болница спечели проект по оперативна програма "Регионално развитие". Той предвижда инвестиции в нова апаратура.

Инвестицията е една от най-големите през последните няколко години, информира директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Красимир Михайлов.


Средствата ще бъдат насочени в закупуването на високотехнологична медицинска апаратура за ранна диагностика на онкологични заболявания - висок клас ултразвуков апарат, дигитален графично-скопичен рентгенов апарат, компютърен томограф, ядрено-магнитен резонанс, мамограф и др.

Проектът включва медицинско оборудване за три основни отделения в болницата - по образна диагностика, по гастроентерологията и клинична лаборатория. Тези отделения са обвързани с целта на програмата- диагностика на онкологични заболявания.


Трите диагностични структури са от изключително важно значение за ранната диагностика на онкологичните заболявания и тяхното оборудване със съвременна апаратура ще даде възможност за ранното откриване на болестта, което от своя страна ще доведе до по-добри резултати в лечението, допълни директорът на благоевградската болница.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече