Включили се в лятната среща на Българското дружество по белодробни болести в к.к. "Албена".

Както ви информирахме, наскоро Българското дружество по белодробни болести (БДББ) проведе форум, който премина под наслов "Пулмологията поглед непред".


През миналата седмица имахте възможност да се запознаете с коментарите на председателя на БДББ – доц. д-р Явор Иванов; с мненията на зам.-председателя на организацията – доц. д-р Коста Костов и на доц. д-р Димитър Калев. А също – каква бе тематиката на сателитния симпозиум на фармацевтичната компания AstraZeneca, един от платинените спонсори на форума.


Още за лятната среща на БДББ: http://www.zdravennavigator.bg/article/pulmologiiata-pogled-napred/16948; http://www.zdravennavigator.bg/article/syzdaden-registyr-patzientite/16952; http://www.zdravennavigator.bg/article/zalagame-nemalki-nadezhdi/16954


На форума се коментираха теми като: пулмонална рехабилитация; ХОББ и грижите за болния; Алфа-1 антитрипсинов дефицит и изготвяне на регистър на болните от Централна и Източна Европа. Бяха включени и две заседания с презентации на млади специалисти в областта на пулмологията.


Днес ви представяме коментарите за събитието на специалните гост-лектори, които се включиха по покана на БДББ в лятната среща на пулмолозите – проф. д-р Йоанна Хоростовска и проф. д-р Сабина Янчаускине.


Проф. д-р Йоанна Хоростовска, Полша

Проф. д-р Сабина Янчаускине, Германия

Снимка: Zdravennavigator

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече